Na de Donau Tocht – Interview met Josef Reindl 

Na ongeveer een maand avontuurlijke reizen over de Donau naar de Zwarte Zee, is Josef Reindl weer in zijn woonplaats Kelheim aangekomen. We interviewden hem:

1. Meneer Reindl, hoe werd het vlot gebouwd?

Reindl: De hele opstelling verliep zonder problemen. Het was heel gemakkelijk en ook heel leuk. De enige moeilijkheid was de juiste gewichtsverdeling op de boot. Hij moest natuurlijk recht en vlak op het water liggen, maar hij bleek bijna “achtersteven-zwaar” te zijn omdat de motor zo zwaar was. Toch verliep de montage bijna perfect.

2. Was je verrast toen je de geschonken pontons van Ufloat ontving?

Reindl: Ik was overweldigd en heel dankbaar voor deze daad. Het is absoluut niet vanzelfsprekend dat men een gift van meer dan 1.000 € doet voor de vervulling van de dromen van een volslagen vreemdeling.  

3. Waren er tijdens de reis problemen met het vlot?

Reindl: Er waren helemaal geen moeilijkheden tijdens de reis. Helaas was het vlot aan het eind van de reis verkeerd in de vrachtwagen geladen en ik was bang dat de pontons beschadigd en gebroken zouden zijn. Maar het bleek dat ze heel soepel waren en van een stevig materiaal gemaakt, zodat er geen schade achterbleef.

4. Hoe verliep de goedkeuringsprocedure voor je vlot?

Reindl: Het proces was heel ongecompliceerd. We vroegen bij de WSA (Wasser- und Schiffsfahrtamt – Water- en scheepvaartautoriteit) registratie en goedkeuring aan voor motorsportboten voor het vlot. Uit de 20 verschillende extra namen werd “Trimaran” toegevoegd. Hiervoor moesten we een passend certificaat inleveren en kregen dan een bootnummer. We kregen ook een vaarbewijs voor de Donau. Dit is een vergunning om met onze boot helemaal naar de Zwarte Zee te varen. Naar welk kantoor we ook gingen, al het personeel was erg vriendelijk en uiterst behulpzaam, zodat onze droom werkelijkheid kon worden.

We zijn blij dat we een grote bijdrage hebben geleverd aan Josef Reindl’s droom die werkelijkheid werd. We zijn ook erg opgewonden over de Hoofdreis van volgend jaar en verheugen ons op weer een avontuur!

Winkelwagen