Vragen en Antwoorden

Al onze producten zijn ontworpen om veilig door één persoon gehanteerd te worden. Je kunt een Ufloat vlot, zwemplatform of steiger helemaal zelf in elkaar zetten. Natuurlijk is het veel leuker om het met vrienden te doen. Onze producten kunnen zelfs gemakkelijk op het water in elkaar gezet worden!

Er zijn veel originele ideeën voor het maken van onze praalwagens, om er maar een paar te noemen: Alle Ufloat producten zijn geoptimaliseerd voor transport, van levering per vrachtwagen aan onze dealers tot individuele bestellingen bij onze klanten.

Om de kwaliteit zelf te zien, kun je ze het beste zelf proberen. We verzekeren je dat je Ufloat gemakkelijk te besturen is. Een heel bijzonder voordeel van Ufloat in tegenstelling tot alle andere producten, is dat er weinig aandrijfkracht nodig is om een Ufloat in beweging te zetten.

De levertijd bedraagt onder normale omstandigheden maximaal 14 werkdagen. Als een extreem knelpunt in de levering of soortgelijke scenario’s een afwijking in de levertijd veroorzaken, zullen we dit pro-actief aan de klant meedelen.

 

Pontoon CE certificering is een van de meest onbegrepen onderwerpen. Onze klanten stellen vaak vragen over de certificering van pontons, zwemplateaus of pontonboten.

Veel mensen geloven dat er pontons op de markt zijn die een CE certificaat hebben. Er zijn leveranciers in de pontonhandel die beweren dat de plastic of stalen pontons die ze maken een CE certificaat hebben.

Modulaire pontons van kunststof, staal of buis, en pontondrijvers van welke soort dan ook vallen niet onder de CE-markering. Evenzo kunnen drijfplatforms, drijvende pieren of op pontons gebouwde stationaire drijvende voorwerpen naar ons beste weten niet CE-gecertificeerd worden.

Auf die schwimmenden Kunststoffelemente ist eine Garantie von bis zu 10 Jahren gewährt, die den normalen Verschleiß ausschließt.

Ufloat pontons zijn gemaakt van polyethyleen, een polymeermateriaal dat licht is, zeer goede stooteigenschappen heeft en volledig gerecycleerd kan worden.

Zonder speciale additieven degraderen en worden plastic materialen broos, zelfs gebarsten, als ze lange tijd aan direct zonlicht worden blootgesteld. We gebruiken alleen materialen die UV-beschermd zijn.

We hebben een 30 dagen retourbeleid zonder uitzondering. Stuur de artikelen gewoon in ongebruikte toestand naar ons terug en we betalen je graag terug via een bankoverschrijving. De klant is verantwoordelijk voor de kosten van de retourzending.

Om de levensduur van de pontons te verlengen, vragen we je de volgende aanbevelingen in overweging te nemen:

  • – In principe zijn vervormingen mogelijk als gevolg van de buitentemperatuur. De ponton kan met 0,5% van zijn volume toe- of afnemen. Daarom moet bij het in elkaar zetten van een Ufloat Raft Kit rekening gehouden worden met de buitentemperatuur op het moment van de montage.
  • – Vermijd contact van de pontons met vuur en extreme hitte.
  • – Bescherm de pontons tegen schadelijke UV-straling van de zon tijdens de opslag met afdekzeilen of bewaar ze in de schaduw.
  • – Als er kans op ijsvorming is, moet zo mogelijk voorkomen worden dat de pontons bevriezen, want er is kans op beschadiging van de pontons.
  • – Bovendien is het belangrijk dat rekening gehouden wordt met het maximale draaggewicht van de producten. dit is te vinden op het product.

 

Als je een project in gedachten hebt dat de afmetingen van onze grootste kit (5m x 9,5m) overschrijdt, kunnen we samenwerken om je aangepaste project te ontwerpen. Heb je echter een project dat kleiner is dan onze kleinste bouwpakketten (1.2m x 6m of 2.2m x 3.6m), bezoek dan onze winkel en help jezelf aan de pontons. Natuurlijk zijn we altijd beschikbaar voor advies over je doe-het-zelf project.

Onze ervaring is dat we geen oppervlakken van WPC (Wood-Plastic-Composiet) kunnen aanbevelen omdat het materiaal na verloop van tijd vervormt. Vooral bij langdurige en intense blootstelling aan zonlicht raakt het materiaal uit vorm. Dat zou jammer zijn voor elk afzonderlijk product.

Al onze producten worden rechtstreeks vanuit ons magazijn met kleine vrachtwagens bij je thuis afgeleverd. Omwille van het milieu en de eenvoud vermijden we zoveel mogelijk verpakking. Dit betekent dat je bestelde levering zonder problemen uitgeladen en direct gemonteerd kan worden.

Als de pontons met schuim gevuld waren, was het niet mogelijk ze te repareren. Door de schuimvulling zit er permanent water in, want het schuim absorbeert water. Een reparatie is daarom niet mogelijk.

Bovendien is het niet mogelijk het ponton met de schuimvulling eerlijk te recyclen in verband met de milieucompatibiliteit. Maar omdat we ons als bedrijf verantwoordelijk voelen om het milieu zo veel mogelijk te beschermen, bieden we geen pontons met schuimvulling aan.

Bij het zoeken naar je geschikte bouwpakket voor een ponton, vlot of drijvend eiland, heb je op de Duitse markt keuze genoeg. Bijvoorbeeld, “Perebo Schwimmsysteme“, “Technus Schwimmsysteme” of “Tom Sawyer Boats“. Elk bedrijf is gespecialiseerd op zijn eigen gebied.

Maar zoals het gezegde luidt: “concurrentie is goed voor de zaken”. Het stuwt de vooruitgang van het bedrijf en houdt ons allemaal scherp. Intussen heb je meer keuze in je zoektocht naar je perfecte project.

Maar we zijn er trots op dat we lange tijd de enige firma op de Duitse markt waren die zelfbouw vlottenpakketten aanboden. Terwijl andere bedrijven de neiging hadden zich alleen te specialiseren in de verkoop van pontons of kant-en-klare vlotten, hebben wij een nieuwe nichemarkt ontdekt. Deze doe-het-zelf kits worden nu ook door andere bedrijven aangeboden.

Maar wat Ufloat beslist onderscheidt van andere bedrijven is, enerzijds, onze enorm korte levertijd van max. 14 werkdagen voor onze producten. Het maakt niet uit of het gaat om pontons, bouwpakketten voor vlotten of aanlegsteigers. Bovendien is ons prijsmodel gemakkelijk te begrijpen. Er zijn geen verborgen kosten of extra transportkosten die aan de in de winkel vermelde prijzen van de producten worden toegevoegd.

Bovendien doen we ons best om een uitstekende klantenservice te bieden. Dit begint met advies vóór de aankoop, tijdens de levering en na de koop om je terzijde te blijven staan voor vragen en om je persoonlijke feedback over de Ufloat producten te krijgen.

Dus moet Ufloat wel iets goed doen, want onze verkoop op de Duitse markt groeit elk jaar meer en meer – ondanks de concurrentie. We willen van deze gelegenheid gebruik maken om al onze klanten en vaste klanten te bedanken!

 

Winkelwagen